Gamlakarleby fågel- och naturvänners fotoutställning 2023 – inbjudan

l

skriven av Kaj Holmbäck

sep 20, 2023

GFN ordnar en fotoutställning på stadsbiblioteket i Karleby under november månad.  Vernissage ordnas i samband med föreningens säsongavslutning den 8 november i Hongellsalen. Efter att utställningen varit i Karleby flyttar den till kommungården i Kronoby och finns där till medlet av januari.

Vi bjuder in våra medlemmar till att ställa ut sina foton på utställningen. Vi har ett begränsat antal foton vi kan hänga upp men önskar att så många som möjligt av våra medlemmar deltar och är med.

Info:

  • Foton ska vara naturfoton. Byggnader och människor kan finnas på bild men dessa får inte ha en dominerande roll i bilden. Tama djur eller odlade växter kan inte vara huvudmotiv.
  • Naturfoton ska vara fotograferade i Finland under 2023.
  • Bilderna kommer att ställas ut i storlek 30×40 cm (stående eller liggande) . Försäkra dig om att bildkvaliteten är tillräckligt hög.
  • Bilderna får inte vara manipulerade eller montage. Enskilda element får inte läggas till eller tas bort från bilden. (fläckar kan tas bort). Måttlig bildbehandling är tillåten. Färgbild får ändras till monokrom eller färgtonas. HDR, stacking  och panorma är tillåtna och kan göras antingen med kamera eller bildbehandlingsprogram.
  • Sista inlämningsdag är tisdagen den 3 oktober kl. 21.00.
  • Varje medlem kan lämna in högst 7 bilder i jpg-format. Bildens namn i filnamnet, t ex havsorn_tar_gammelgaddan.jpg
  • Vi följer samma etiska principer som biofoto: https://www.biofoto.fi/om-oss/naturfotografens-etiska-principer
  • Föreningen förbehåller sig rätten att efteråt publicera ett galleri på hemsidan med lågresolutionsversioner av de bilder som deltar i utställningen.

En jury bestående av Mikael Lassila, Ingrid Brandt-Hakala och Kaj Holmbäck väljer ut 20 utställningsbilder bland inlämnade förslag.

Tisdagen den 10 oktober ordnar vi på Donnerska skolan en bildredigeringskväll med Benny West för att färdigställa bilderna för utställningen. Då behövs de högkvalitativa bilderna. Föreningen sköter om och bekostar utskrift och inramning. Fotografen får behålla tavlan efter utställningarna.

Meddela intresse om att delta i utställningen till info@gfn.fi . Du får den vägen en uppladdningslänk för foton du anmäler till utställningen.

Relaterade inlägg

Framgång i fototävlingen 2023
Framgång i fototävlingen 2023

Våra naturfotografer visade framfötterna i den finlandssvenska fototävlingen i år. I naturfotoklassen fick Erik Vidjeskog och Benny West var sitt hedersomnämnande. På andra plats kom Linda Granér och slutligen var vinnaren i naturfotoklassen Benny West! Grattis! Man...

Säsongavslutningen den 8 november 2023
Säsongavslutningen den 8 november 2023

Säsongavslutningen inleddes med fotoutställningens vernissage. Fotoutställningen fick beröm för att ha en mycket hög nivå med mångsidiga bilder.I Hongellsalen uppträdde Martin Ahlskog med musik till Dan Anderssons dikter. Musiken sammanlänkade väl Martins upplevelser...