Säsongavslutningen den 8 november 2023

l

skriven av Kaj Holmbäck

nov 8, 2023

Säsongavslutningen inleddes med fotoutställningens vernissage. Fotoutställningen fick beröm för att ha en mycket hög nivå med mångsidiga bilder.
I Hongellsalen uppträdde Martin Ahlskog med musik till Dan Anderssons dikter. Musiken sammanlänkade väl Martins upplevelser av att vakta tjärdal på natten, med bildberättelse om björnfotografering och -filmning från gömsle.
Benjamin och Johnny Björk inledde med att berätta om sitt första besök till björnarnas rike varvat med björnbilder.
Eila West hade en film om björnarna och berättade om vedermödorna med att vistas i ett litet gömsle – med björn som flåsar in genom luftventilen och trampar omkring gömslet och gungar det.
Benny West kompletterade med att berätta om sin årliga björnfotografering från gömsle och tält. Publiken fascinerades, förutom bild och film, också av att vara så nära björnar oskyddad i ett litet gömsle eller tält. Benny intygade att björnarna lämnar fotografer i fred då fotograferna ju har endast fredliga avsikter.
Tillställningen var välbesökt och Hongellsalen var så gott som fylld med över 40 deltagare.

Relaterade inlägg

Framgång i fototävlingen 2023
Framgång i fototävlingen 2023

Våra naturfotografer visade framfötterna i den finlandssvenska fototävlingen i år. I naturfotoklassen fick Erik Vidjeskog och Benny West var sitt hedersomnämnande. På andra plats kom Linda Granér och slutligen var vinnaren i naturfotoklassen Benny West! Grattis! Man...