Föreningsresan till Kuusamo 14-17.6.2023

l

skriven av Gamlakarleby fågel- och naturvänner

jun 17, 2023

Text: Sofia Björk

På onsdagsmorgonen 14.6 började föreningsresan med sina 7 deltagare. Gruppen kom fram rätt sent men ändå gick man upp på Ruka och kollade på utsikten och hörde blåstjärten första gången. 

Nästa dag besöktes Myllykoski (pieni karhunkierros) och där hittades i växtväg bl a Trollius. 

På torsdag var målet Oulanka nationalpark. Där beskådades forsen Kiutaköngas och lite längre fram fanns orkidéer som Norna och Guckosko. 

På fredag bestegs Valtavaara. Där sågs Blåstjärt och Lavskrika. 

På lördag var det dags att styra kosan hemåt. Till veckans naturupplevelser, förutom fina miljöer, kan nämnas på växtsidan: Norna, Guckosko, Kattfot, Fjällsippa mm. I fågelväg bjöd resan på bekanstkap med bl a Blåstjärt, Forsärla och Pilgrimsfalk.

© Benjamin Björk
© Johnny Björk

Relaterade inlägg

Framgång i fototävlingen 2023
Framgång i fototävlingen 2023

Våra naturfotografer visade framfötterna i den finlandssvenska fototävlingen i år. I naturfotoklassen fick Erik Vidjeskog och Benny West var sitt hedersomnämnande. På andra plats kom Linda Granér och slutligen var vinnaren i naturfotoklassen Benny West! Grattis! Man...

Säsongavslutningen den 8 november 2023
Säsongavslutningen den 8 november 2023

Säsongavslutningen inleddes med fotoutställningens vernissage. Fotoutställningen fick beröm för att ha en mycket hög nivå med mångsidiga bilder.I Hongellsalen uppträdde Martin Ahlskog med musik till Dan Anderssons dikter. Musiken sammanlänkade väl Martins upplevelser...