Ny ringmärkare i föreningen

l

skriven av Kaj Holmbäck

jun 10, 2023

Gamlakarleby fågel- och naturvänner stöder medlemmar som ringmärker inom föreningens verksamhetensområde, eller omedelbara närhet. Nuvarande och tidigare ringmärkare finns på sidan ”Ringmärkare”.

Den färskaste ringmärkaren som lagts till i galleriet är Jonathan Koivuniemi. Vi är glada över att listan med ringmärkare blir längre.

Jonathan berättar:

Efter att ha följt med Matias Snellman på havsörnsringmärkning i några år, så valde jag att själv skaffa ringmärkningslicens och börja ringmärka havsörnar år 2023.

Under mitt första år har mitt huvudsakliga ansvarsområde varit södra halvan av Larsmo. Jag och Matias samarbetar väldigt mycket och assisterar varandra under ringmärkningar och bogranskningar inom varandras ansvarsområden.    

Relaterade inlägg

Framgång i fototävlingen 2023
Framgång i fototävlingen 2023

Våra naturfotografer visade framfötterna i den finlandssvenska fototävlingen i år. I naturfotoklassen fick Erik Vidjeskog och Benny West var sitt hedersomnämnande. På andra plats kom Linda Granér och slutligen var vinnaren i naturfotoklassen Benny West! Grattis! Man...

Säsongavslutningen den 8 november 2023
Säsongavslutningen den 8 november 2023

Säsongavslutningen inleddes med fotoutställningens vernissage. Fotoutställningen fick beröm för att ha en mycket hög nivå med mångsidiga bilder.I Hongellsalen uppträdde Martin Ahlskog med musik till Dan Anderssons dikter. Musiken sammanlänkade väl Martins upplevelser...