Tornens kamp den 7 maj 2022

l

skriven av Kaj Holmbäck

maj 10, 2022

Lördagen den 7 maj 2022 ordnades ”Tornens kamp” och GFN hade gjort Norrby fågeltorn till sin bas. Soluppgången 5-tiden var en fin upplevelse och de första arterna rasslade snabbt in på listan. Tyvärr blev det regnigt efter kl. 8. Men vi fann tröst i korvgrillning och i det att vi fick gott om besök och sällskap av föreningens medlemmar.

Artlistan nådde inte riktigt upp till förväntningarna men ändå fick vi kryssat 57 arter. De mest speciella arterna var svartsnäppa och sjöorre.

Förutom att bara kryssa så kunde vi följa med havsörnarnas jakt (fiske) och hur bruna kärrhöken var på gång med sina boförberedelser. Dessutom fick vi t o m se en rördrom utöver att vi hörde den ”blåsa” i vassen. Det här råkade också vara en dag då svalorna flyttade i mängder. Från tornet kunde vi se mest ladusvalor och enstaka hussvalor som kommit till våra breddgrader. 

Skäggdoppingarna var på gång med sitt spel och bröllopsgåvor presenterades och överräcktes mellan doppingparen med en högtidlig koreografi.

Det är minsann högsäsong med vårens fåglar just nu.

Tack till alla som kom på besök!

Relaterade inlägg

Framgång i fototävlingen 2023
Framgång i fototävlingen 2023

Våra naturfotografer visade framfötterna i den finlandssvenska fototävlingen i år. I naturfotoklassen fick Erik Vidjeskog och Benny West var sitt hedersomnämnande. På andra plats kom Linda Granér och slutligen var vinnaren i naturfotoklassen Benny West! Grattis! Man...

Säsongavslutningen den 8 november 2023
Säsongavslutningen den 8 november 2023

Säsongavslutningen inleddes med fotoutställningens vernissage. Fotoutställningen fick beröm för att ha en mycket hög nivå med mångsidiga bilder.I Hongellsalen uppträdde Martin Ahlskog med musik till Dan Anderssons dikter. Musiken sammanlänkade väl Martins upplevelser...